ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ

Επειδή βαρέθηκα τώρα τελευταία να γράφουμε συνέχεια για απατεωνιές που γίνονται στην ΑΕΚ από διάφορους, χωρίς βέβαια να αποδεικνύεται ποτέ τίποτα, εκτός αυτά που έγιναν από τον Μάκαρο, σκέφτηκα να ασχοληθούμε λίγο και με τα αγωνιστικά, έτσι για αλλαγή, μπας και θυμηθούμε ότι υπάρχει και το ποδόσφαιρο που παίζετε στο γήπεδο. Για τις κλεψιές (αν έγιναν) άλλοι είναι υπεύθυνοι να τις βρουν, και όχι εμείς. Όταν αποδειχθούν εδώ θα είμαστε (αν δεν μας το κλείσουν πάλι το μπλοκ) και θα τις σχολιάσουμε.

Πάμε πρώτα να δούμε τι παίκτες έχουμε στο ρόστερ της ομάδας.

Σε αυτούς προσθέτουμε έναν τερματοφύλακα που πήραμε, τον ρουμάνο που αύριο μεθαύριο θα υπογράψει και αυτός, και τον πιτσιρίκο που πήραμε από τον Θρασύβουλο, τον ανιψιό του Μανωλά.
Πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ποιους πρέπει να κρατήσει, ποιους να διώξει, ποιοι πρέπει να παίζουν βασικοί, και όλα αυτά τα ωραία, πρέπει πρώτα να δούμε με τι σύστημα σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα ο Μπαγεβιτς.
Σε αυτούς τους 6 μήνες περίπου που ήταν ο Ντουσκο στην ομάδα, βαρέθηκα να ακούω σε κάθε παιχνίδι τον σπίκερ να λέει ότι ο Μπάγεβιτς παρατάσσει την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2, αν το είδαμε κανα δυό φορές αυτό το σύστημα ζήτημα είναι, τις περισσότερες φορές έπαιζε με 4-1-2-3 ή με καθαρό 4-3-3. Κάποιες φορές δοκίμασε το 4-2-3-1 και κάποιες φορές με 4-4-2. Αυτό δείχνει ότι ο Μπαγεβιτς δεν είχε κατασταλάξει, ακόμα και στα τελευταία ματς, ποιο είναι το σύστημα που ταίριαζε στην ομάδα, και πώς να το καταλάβει βέβαια όταν είχε ένα ροστερ που δεν είχε σωστή κατανομή. Αλλού είχαμε πλεόνασμα από παίκτες (όπως στην επίθεση) και αλλού δεν είχαμε παίκτη να βάλουμε(όπως στα άκρα τις άμυνας). Το πρώτο πράγμα λοιπόν (κατά την γνώμη μου) που θα κάνει ο Μπαγεβιτς είναι μια σωστή κατανομή του ροστερ, ώστε αν είναι δυνατόν να έχει 2 παίκτες σε κάθε θέση. Τα χαρακτηριστικά που θα έχουν αυτοί οι παίκτες εξαρτώνται από το σύστημα που θα έχει η ομάδα την νέα χρονιά. Έχω την εντύπωση ότι από την νέα σεζόν ο Μπαγεβιτς θα κατασταλάξει σε 2 συστήματα που είναι και από τα αγαπημένα του.

Το πρώτο θα είναι το 4-4-2 και το δεύτερο το 4-2-3-1. Βέβαια για να αποφασίσει να παίξει με 4 στο κέντρο σημαίνει ότι θα έχει και ακραίους χαφ, και όχι σαν την φετινή χρονιά που δεν είχαμε ούτε για δείγμα, και βάζαμε τον Ταχτσίδη στα άκρα, και περιμέναμε να επιστρέψει ο Μαντούκα ελλείψει άλλων. Η ΑΕΚ με τον Σκόκο πλέον στα άκρα (είτε σαν εξτρέμ στην τριάδα, είτε σαν ακραίος στην τετράδα) με τον Μαντούκα (να έχει στα πόδια του μια προετοιμασία) τον Ιορντάκε (να μοιάζει στο στιλ με τον Σκόκο) τον Ντιούφ, τον Μπέρνς, τον Λαγό (αν υπάρχει ακόμα παίκτης Λαγός μετά από αυτούς τους τραυματισμούς), ο Ζορμπάς (που εμένα μου αρέσει αυτός ο παίκτης, θυμίζει το στιλ του λίγο από Σαραβάκο, καθαρό δεξί χαφ-εξτρέμ), και αν έρθει τελικά ο Λεονάρντο.

Έτσι η ΑΕΚ για την νέα σεζόν έχει 7 ή 8 (με τον Λεονάρντο) παίκτες για τα άκρα του κέντρου, και μέσα από αυτούς πιστεύω (αφού δεν βλέπω άλλη μεταγραφή εκεί) θα κάνει τις επιλογές του ο Ντουσκο. Βασικά όπως το βλέπω η ομάδα θα ξεκινάει από Σκοκο, και η άλλη θέση θα παίζεται μεταξύ Ιορντάκε και Μαντουκα, από εκεί πέρα αναλόγως και το ποιους θα κρατήσει τελικά ο Μπαγεβιτς, θα υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις. Πέρα από τον Σκοκο, ερωτηματικό αποτελεί ο Ιορντακε και το κατά πόσο μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ, όπως επίσης αν τελικά αυτός ο Μαντουκα μπορεί να βγάλει ένα ολόκληρο ματς χωρίς να σκάσει. Στοίχημα είναι και αν οι μικροί μπορούν να αντέξουν την φανέλα και να προσφέρουν στην διάρκεια της χρονιάς. Στην περίπτωση πεντάδας στο κέντρο (4-2-3-1) πίσω από τον επιθετικό μπορεί να παίξει ο Ταχτσιδης, όπως και ο Σκοκο, και ο Μαντούκα. Στα αμυντικά χαφ σίγουρος είναι ο Καφές (μεγάλη αδυναμία του Μπαγεβιτς) και η άλλη θέση θα παίζεται μεταξύ Ενσαλίβα και Ρίκα, για τον Μάκο δεν λέω τίποτα αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Υπάρχει και ο Γκέτζογλου που τα δείγματα γραφείς που έχει δείξει είναι πολύ καλά και πολύ σύντομα τον βλέπω βασικό στην ομάδα. Ο Πλιάτσικας έμαθα ότι θέλει να φύγει τελικά γι’ αυτό τον έσβησα. Στην επίθεση τα πράγματα είναι ποιο ξεκάθαρα γιατί εκεί υπάρχει ο Μπλάνκο και ο Τζιμπούρ (που πιστεύω ότι δεν θα πουληθεί τελικά γιατί είναι ασύμφορο με το 50% των χρημάτων να πηγαίνει στον Πανιώνιο λόγο της συμφωνίας που είχε γίνει) και σαν αλλαγή ο Παυλής. Για τον Εντίνιο θεωρώ ότι τελικά δεν θα είναι στο ροστερ της ΑΕΚ την επόμενη σεζόν, είτε πουληθεί είτε όχι, γι’ αυτό δεν τον βάζω στα πλάνα του μπαγεβιτς καθόλου. Έχω την εντύπωση πως καλό θα ήταν να παίρναμε ακόμα έναν επιθετικό, κατά προτίμηση μικρό σε ηλικία, σαν τέταρτη επιλογή.

Για την επίθεση δεν έχω να πω πολλά γιατί εκεί είναι η μεγάλη μας δύναμη, έχουμε παίκτες που οι άλλοι δίνουν εκατομμύρια για να βρουν και δεν μπορούν. Τα σκούρα νομίζω ότι είναι στην τετράδα της άμυνας, εκεί που ξεκινάς με Κυριάκο, και αν δεν φύγει, Μαιστόροβιτς, από εκεί και πέρα έχεις μια αλλαγή για την ώρα μόνο τον Αλβες, ο Αλεξόπουλος θέλει 4 με 5 μήνες να επανέλθει, και όλα δείχνουν ότι πρέπει να πάρει παίκτη εκεί ο Μπαγεβιτς. Εκτός και αν έχει στο μυαλό του να γυρίσει πίσω κάποιον παίκτη, που δεν πάει το μυαλό μου αυτήν την στιγμή. Για τον μικρό Μανωλά δεν λέω τίποτα γιατί δεν θεωρώ ότι μπορεί να παίξει φέτος στην ομάδα, αλλά για αργότερα, αλώστε έχει παίξει τόσα λίγα ματς με τον Θρασύβουλο που δεν μπορείς να έχεις και άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη. Και πάμε σε μια πονεμένη ιστορία, στα άκρα της άμυνας. Όταν λοιπόν την χρονιά που μας πέρασε καλύτερος και σταθερότερος παίκτης ήταν ο Γεωργέας, τι άλλο να πούμε; Κανονικά θα έπρεπε να πάρουμε δυο παίκτες, έναν αριστερά και έναν δεξιά, αλλά δεν το βλέπω. Με τον Καράμπελα και τον Χουανφράν έκλεισε η ομάδα από αριστερά. Αλλαγές θα γίνουν μόνο αν φύγει ο Ισπανός, αλλιώς η δυάδα θα είναι αυτή. Από δεξιά υπάρχει ο Γεωργέας και ο Κουτρομάνος, και όπως λένε όλα τα ρεπορτάζ, ο Μπαγεβιτς ψάχνει ένα δεξί μπάκ. Μάλλον δεν βλέπει και αυτός κάτι καλό στον Γάλλο με το περίεργο όνομα (N'Siabamfumu).Χωρίς να ξέρω αν θα πάρει τελικά, και ποιον, τα άκρα της άμυνας είναι οι μόνες θέσεις που με έχουν γεμίσει ερωτηματικά, όχι τόσο αμυντικά αλλά περισσότερο επιθετικά. Δεν βλέπω καμιά βοήθεια στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας από τους παίκτες που έχουμε. Ο Μπαγεβιτς θα πάρει μαζί του στην προετοιμασία και καμιά δεκαριά πιτσιρικάδες (από δανεικούς που έχει δώσει η ομάδα) για να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα και να δει ποιοι μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα, αλλά αν δεν προκύψει κάποιο λαβράκι σαν τον Παπασταθόπουλο, μάλλον μιλάμε περισσότερο για εναλλακτικές λύσεις, και παιδιά με προοπτική για το μέλλον. Τα τελικά συμπεράσματα βέβαια θα τα βγάλουμε όταν κλείσει το ροστερ, τώρα απλά προσπάθησα να δω (όσο μπορώ φυσικά γιατί δεν είμαι και προπονητής) που τελικά έχουμε πρόβλημα και που είμαστε εντάξει. Αυτό το πόστ θα το συνεχίσουμε όταν θα τελειώσουν οι μεταγραφές και δούμε ποιοι έμειναν, και ποιοι ήρθαν, γιατί όπως και να το κάνουμε μεταγραφική περίοδος είναι και υπάρχουν εκπλήξεις.

8 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

Τελικα μονιμως θα σε ψαχνουμε billy...
Τελος παντων ελπιζω να ειναι το τελευταιο μπλογκ αυτο διοτι συνεχεια σε βρισκω μεσω των αλλων σελιδων και ειναι κουραστικο.
Οχι οτι φταις εσυ αλλα τελος παντων...

Ωραιο θεματακι εβαλες και χρησιμο για την εποχη.
Η ομαδα θα φυγει για Ζεεφελντ με ολους τους νεαρους διοτι τους θελει ο προπονητης μαζι του προκειμενου να αποφασισει ποιοι θα μεινουν και ποιοι θα παραχωρηθουν δανεικοι ή με μεταγραφη αντι συμβολικου τιμηματος.

Τα πραγματα στους γκολκηπερ ειναι προκαθορισμενα και αναμενεται ομαδα για να παραχωρηθει ο Αραμπατζης.2ος θα ειναι ο Λουκατς που τον πιστευει πολυ ο Σουιτσα και εχει μεγαλα προσοντα οπως διατεινεται το τεχνικο τιμ.

Στην αμυνα τα πραγματα ειναι λιγο μπερδεμενα.Ο Χουαν Φραν δε δεχεται να λυσει το συμβολαιο του (που θα βρει 700 χιλιαδες το χρονο στα 33 του αλλωστε) και μαλλον παμε για Καραμπελα-Φραν και Γεωργεα στο αριστερο ακρο.Παντως το παλευει ο Θανοπουλος και ισως προς το τελος Ιουλιου να εχουμε μια λυση στο συγκεκριμενο ζητημα.

Δεξια αναζητειται ποδοσφαιριστης ποιοτητας και εκει θα δοθουν αρκετα χτηματα για το συμβολαιο.Υπαρχει ο Γεωργεας,υπαρχει και ο Κουτρομανος που επεισε το Μπαγεβιτς οτι αξιζει μια θεση με τις εμφανισεις του στα πλεη οφφ.Βεβαια οχι για βασικη επιλογη,αλλα ως τριτη λυση διοτι ο Γεωργεας ειναι ευπαθης.Ο Ενσιαμπαφουμου εαν δεν αφεθει ελευθερος θα καταληξει καπου δανεικος.

Στο κεντρο της αμυνας τα πραγματα εξαρτωνται απο τον Μαιστοροβιτς.
Εαν οι ομαδες που ενδιαφερονται πληρωσουν με 800 χιλιαδες την ΑΕΚ τοτε ο παικτης θα παραχωρηθει διοτι δεν αντεχουμε 3 τεραστια συμβολαια στην αμυνα που μαζι με την εφορια ξεπερνουν τα 3μησι εκατομμυρια το χρονο.Ο Κυργιακος παραμενει και θα γινει μια προσπαθεια μειωσης αποδοχων (να πεσει στο εκατομμυριο που και παλι ειναι πολυ καλα χρηματα) και απο κει κι επειτα υπαρχουν ο Αλβες,ο Αλεξοπουλος που υπολογιζεται να επανελθει το Νοεμβριο και ειτε ο Μαιστοροβιτς ειτε ο αντικαταστατης του.Σαν αλλες λυσεις υπαρχουν και οι Γκεντζογλου και Μανωλας,αλλα ειναι δεδομενο οτι ενας θα παραχωρηθει δανεικος (μαλλον ο Μανωλας).

Στα κεντρικα χαφ τα πραγματα ειναι πιο σαφη και η ομαδα διαθετει ηδη μια πολυ καλη τετραδα: Καφες-Μακος-Ενσαλιβα-Ρικκα.Και υπαρχουν και ο Ταχτσιδης (παρολο που ζητησε 300 χιλιαδες το χρονο!!!) αλλα και οι Πλιατσικας-Γκεντζογλου που μπορουν να καλυψουν τη θεση του κεντρικου χαφ.Σιγουρα θα αποχωρησει ενας απο τους τελευταιους με πιθανοτερο το Βασιλη Πλιατσικα στον οποιο η ΑΕΚ εχει θεση μινιμουμ ποσον τις 500 χιλιαδες ευρω.Ο ιδιος ο ποδοσφαιριστης λεει οτι εχει προτασεις απο τη Γερμανια αλλα δεν εχουμε κατι επισημο και απλως ειναι κουβεντες του μανατζερ του.Ο Μπαγεβιτς θα ηθελε και καποιον δημιουργικο ακομη για τα ευκολα παιχνιδια αλλα ειναι δυσκολο να βρεθει κατι ποιοτικο με λιγα χρηματα.Ισως εχουμε καποια εκπληξη με καποιον δανεικο,θα δουμε.Οσον αφορα το Γιαχαγια που αποκτηθηκε φετος εναντι 200 χιλιαδων,τον πιστευουν πολυ μεσα στην ΑΕΚ και θα τον δει ο προπονητης στην προετοιμασια.Στην ΑΕΚ δε θελουν να κανουν τα λαθη του παρελθοντος με Λεοναρντο και Μπλαζιτς τους οποιους εμεις φεραμε στην Ελλαδα αλλα τους αφησαμε ελευθερους και τωρα απαιτουνται πολλα χρηματα.Εαν πεισει ο Γιαχαγια τοτε θα παραμεινει στο ροστερ και μαλλον δεν θα αποκτηθει αλλο κεντρικο χαφ.

Ανώνυμος είπε...

Στα ακρα τα πραγματα ειναι περιπου διαπιστωμενα.Αποκτηθηκε ο Ιορντατσε,υπαρχει δεδομενο ενδιαφερον για τον Λεοναρντο και ο μεγαλομετοχος ισως μας επιφυλαξει μια εκπληξη προς το τελος των μεταγραφων εαν πανε τα πραγματα καλα με τις ποωλησεις και υπαρχει ανταποκριση στα διαρκειας.Διακαης ποθος ειναι ο Εστογιαννωφ και να μην αποκλειουμε τιποτα,αν και ο παικτης παρακολουθειται απο πολλες ομαδες.Απο κει κι επειτα υπαρχουν ο Μαντουκα,ο Λαγος,ο Χετεμαι,ο Ντιουφ,ο Ζορμπας,ο Μπερνς και υπο συγκεκριμενες συνθηκες ο Νατσο Σκοκο.Με το Λαγο εγινε προσπαθεια μειωσης αποδοχων και αρνηθηκε.Δυστυχως ειναι μια χαμενη επενδυση για την ΑΕΚ και ενας ποδοσφαιριστης που αποδεικνυεται περισσοτερο επαγγελματιας απ οσο πρεπει.Αμοιβεται με 360 χιλιαδες το χρονο και ειναι προβλημα.Οι υπολοιποι και παραχωρουνται και δανειζονται ολοι,πλην Μαντουκα.Ουτως ή αλλως ο προπονητης προσανατολιζεται σε ενα ευχρηστο 4-2-3-1 ή 4-4-2 επι το απλουστερον και οι εξτρεμ οπως τους εχουμε στο μυαλο μας ειναι αρκετοι.Υπαρχουν βεβαια και καποιες περιπτωσεις νεαρων που εχει ανακαλυψει και επιθυμει στην ομαδα ο Μπαγεβιτς.Ενδεικτικα ειναι τα ονοματα του Γιαννου της Καλαμαριας,του Ανακογλου των Σερρων κλπ.Επισης η ΑΕΚ θα περιμενει τις εξελιξεις στο θεμα του Αντρεας Ιβανσιτς και εαν ο Παναθηναικος τον αφησει ελευθερο θα τον αποκτησει.

Στην επιθεση ο Ισμαελ Μπλανκο δεν παραχωρειται εκτος αν φθασει στα γραφεια προταση της ταξης των 7 εκατομμυριων και πανω.Ολοι οι αλλοι ειναι αναλωσιμοι με πρωτο και καλυτερο τον Εντινιο,ο οποιος με 1 εκατομμυριο παραχωρειται.Δυσκολα θα βρεθουν αυτα τα χρηματα αλλα και παλι ο ατζεντης του παικτη ειναι απο τους καλυτερους στην Ευρωπη και μαλλον θα βρεθει μια λυση συμφερουσα και για τις δυο πλευρες.Ο Νατσο Σκοκο ειναι ο ποιοτικοτερος παικτης της ομαδας και απαραιτητος.Με τον Τζεμπουρ τα πραγματα ειναι λιγο ρευστα διοτι ψαχνεται στη Γαλλια.Πολυ δυσκολα θα βρεθει παντως ομαδα να ικανοποιησει την ΑΕΚ και οπως σου ειχα εξηγησει δεν υπαρχει κανενα θεμα Σαουδικης Αραβιας αφου ο παικτης δε το συζηταει καθολου.Οι Γαλλοι μπορουν να φθασουν στην καλυτερη περιπτωση στα 2 εκατομμυρια και πολυ δυσκολα θα γινει δεκτη μια τετοια προσφορα για εναν παικτη που πληρωθηκε 3,3 εκατομμυρια πριν 10 μηνες.Αν βαλουμε πιθανοτητες,η παραμονη του ποδοσφαιριστη ειναι κατα 70% βεβαιη.Υπαρχει και ο Παυλης,καθως και καποιοι νεαροι που ειδε και θελει ο προπονητης,αλλα και με αυτους θα ειμαστε πιο σιγουροι μετα τη ληξη της προετοιμασιας.Εχουν προταθει απο τους ατζεντηδες τους και οι Φιλομενο,Παπαδοπουλος,ενω υπαρχει και η επιθυμια του Λεωνιδα Καμπανταη να επιστρεψει και εχει προταθει και αυτος.Το ιδιο συνεβη και με τον Ανεστη Αγριτη αλλα ο παικτης δεν ενδιαφερει το Μπαγεβιτς.Κατα πασα πιθανοτητα θα παμε σε μια μεταγραφη ποδοσφαιριστη στη θεση του επιθετικου που θα αντικαταστησει τον Εντινιο,αλλα και αυτη η κινηση θα γινει μετα τα μεσα Ιουλιου.

Ελπιζω να βοηθησα τη συζητηση και ευχομαι να μην αλλαξεις παλι χωρο για να τα λεμε συχνα.
Τους χαιρετισμους μου.

billys είπε...

Θέλω να ζητήσω και πάλι συγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία με τα μπλοκ που έκλειναν συνέχεια, αν το είχα καταλάβει νωρίτερα θα τα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Τέλος πάντων ελπίζω να μην ξανασυμβεί τίποτα και να έχουμε να λέμε μόνο για την ΑΕΚ.
Ανώνυμε χαίρομαι που με ξαναβρήκες πάλι γιατί χαίρομαι ιδιαίτερα τις συζητήσεις μαζί σου. Θέλω όμως να ζητήσω μια χάρη, γράψε ένα όνομα βρε παιδί μου να μπορώ και εγώ να σε φωνάζω, αυτό το ανώνυμος μου έχει καθίσει στο λαιμό.
Εσύ τα είπες ποιο ωραία και ποιο κατατοπιστικά θα έλεγα, έχεις φαίνεται τις πληροφορίες σου εσύ, και πολλές μάλιστα.
Τους τερματοφύλακες εγώ δεν τους είπα καθόλου γιατί όπως είπες και εσύ τα πράγματα εκεί είναι ξεκάθαρα, γιατί όμως να φύγει ο Αραμπατζής; Δεν είναι άσχημη τριάδα αυτή, σκέφτεται κάποιον πιτσιρικά για τρίτο;

Στην άμυνα τα είπα και εγώ, είναι σκούρα τα πράγματα εκεί, εγώ δεν θα σταθώ τόσο στα χρήματα του Χουανφράν, όσο σε αυτά που μας έδειξε όλη την χρονιά που πέρασε, δεν τραβάει ρε παιδί με τίποτα, εγώ έλεγα ότι με τον Μπαγεβιτς θα ανέβαινε λίγο αλλά αυτός εκεί τίποτα, και πολύ επιρρεπής στην γκέλα ρε γαμώτο.
Να μην πω για την βοήθεια του στην επίθεση, καμία, όταν επιτιθέμαστε είναι σαν να μην έχουμε αριστερό μπακ. Ήθελα να ΄ξερα πως αυτός ο άνθρωπος έκανε τέτοια καριέρα στην Ισπανία, δεν είναι λίγο κουφό; Λες και τον φέραμε από τα κάτω Πετράλωνα. Η αγορά επίσης ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού είναι επιβεβλημένη θα έλεγα, είτε φύγει ο Μαιστόροβιτς είτε όχι, ο Αλεξόπουλος θα αργήσει να επιστρέψει και έχουμε μόνο τον Αλβες. Αυτός ο Μώρας τι κάνει;
Μήπως είναι ελεύθερος και μπορούμε να τον πάρουμε; Χρειαζόμαστε έναν έστω και τριτοτέταρτη λύσει. Από την μέση και μπροστά (ειδικά αν έρθουν Μάκος και Λεονάρντο) δεν την φοβάμαι την ομάδα, αν και θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερα πράγματα αν είχε και δυο αξιόπιστα μπάκ, αλλά τι να κάνουμε δεν μπορείς να τα έχεις και όλα ειδικά αν δεν έχεις και λεφτά.
Πες μου αν θέλεις και κάποιες πληροφορίες για το ΔΣ που θα γίνει σε λίγο καιρό.
Τι μπορούμε να περιμένουμε από εκεί;
Θυμάμαι μου είχες πει κάποια στιγμή ότι ενδέχεται αυτό το ΔΣ να κρίνει ακόμα και το μέλλον της ομάδας!

αμπαλος είπε...

Billy, ειχες πολλες μερες να γραψεις γιατι ησουν απασχολημενος φτιαχνοντας μπλογκ, και μαλλον την εβγαλες τη χασουρα. . . νισο πακετο τσιγαρα καπνισα μεχρι να το διαβασω! ! !
Υπαρχει ενδεχομενο για δυο ήτρεις ακομα μεταγραφες χωρις να υπολογιζονται οι Μακος και Λεοναρντο που αν δε βρεθει χρυση τομη τωρα, θα βρεθει του χρονου.
Καλυτερα ομως να περιμενουμε ανακοινωσεις για να μην γινουμε και 'μεις ανεκδοτο με Μπομπο και Τοτο που εδω και δυο μηνες ερχονται! ! !
Πρωτη φορα το "κοντα" ειναι τοσο μακρυα! ! !
Την καλησπερα μου σε ολους!

billys είπε...

Αυτό το μπλοκ (όπως και τα προηγούμενα) τα έφτιαξα γιατί μου αρέσει να γράφω για την ΑΕΚ, μακάρι να είχα τον χρόνο (λόγω δουλειάς φυσικά) να έγραφα συνέχεια, έχω πολλά να πω για αυτήν την ομάδα. Φυσικά είναι και ο ανώνυμος με τις πληροφορίες του που μας φτιάχνει την μέρα. Ελπίζω να μας πει και για το ΔΣ που έρχεται, γιατί νομίζω ότι για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ καλά ενημερωμένος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε billy για το επικειμενο ΔΣ νομιζω ειχα ηραψει στο τελευταιο σου μπλογκ οταν μου το ειχες ζητησει.Ενα κατεβατο ολοκληρο και ελπιζω να προλαβες να το διαβασεις τουλαχιστον εσυ...
Δεν εχει αλλαξει κατι απο τοτε.Ο μεγαλομετοχος θα προχωρησει σε μετοχοποιηση των κεφαλαιων του και το ποσοστο του θα ξεπερασει το 50% ισως και το 55%.
Ο σκοπος της μετοχοποιησης ειναι μαζι με τα ποσοστα του κυριου Παππα και των κυριων Θανοπουλου (Νασου,αδελφου του Προεδρου Νικου) και Αθηνη,να ελεγχεται το 66,66% της εταιρειας που θα επιτρεπει πληρη ελεγχο του ΔΣ ακομη και χωρις την αρωγη οιουδηποτε αλλου.
Εαν ο Ντεμης δεν παραχωρησει το ποσοστο του (οπως ειχε δεσμευθει ο ιδιος μαζι με τον κυριο Κανελλοπουλο) τοτε απολως θα εχουμε συρρικνωση ποσοστων.
Αν συνυπολογισεις το ποσοστο της ερασιτεχνικης αλλα και των μικρομετοχων,τοτε ομιλουμε για ενα ποσοστο της ταξης του 80%.
Το εναπομειναν 20% το διατηρουν οι κ.κ. Γκουμας (Πολυς Βασσου Χατζηιωαννου),Κανελλοπουλος,Νικολαιδης καθως και ολοι οι υπολοιποι της «αρχικης ομαδας» (Κουμπαρος,Κουλης,
Λουτσιδης,Οικονομοπουλος,
Δελιαδης,Φαναρας κλπ) που ηταν 26 το συνολον.
Αν σκεφτεις οτι καποτε ο κος Τακης Κανελλοπουλος διατηρουσε το 24% μονος του τοτε ευκολα συμπεραινεις για τι συρρικνωση μιλαμε.
Ουσιαστικα στο ΔΣ της 25ης Ιουνιου γινεται το τελικο ξεκαθαρισμα και μενουν στην ομαδα μονο οσοι χρηματοδοτουν, εστω και λιγο.
Εαν δε παραχωρησουν τα μεριδια τους οι κ.κ. Κανελλοπουλος και Νικολαιδης, τοτε μιλαμε οτι το ποσοστο του Νικου Νοτια θα υπερβει το 65% και μαζι με τους υπολοιπους ενεργους μετοχους το 85%.
Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ο Ντεμης δεν θα δωσει το ποσοστο του στο Νοτια και ο Κανελλοπουλος απολως θα τον χρισει διαχειριστη αυτου.
Ουσιαστικα οπως σου ειχα γραψει και στο προηγουμενο σημειωμα στο αλλο μπλογκ,ο Νοτιας κανει μια πληρη αποντεμοποιηση και εμπρακτα στην εταιρια.Η διαχειριση του Ντεμη απετυχε.
Καποιοι υποστηριζουν οτι εγιναν εκουσια σφαλματα και υπερτιμολογησεις,η ΑΕΚ εχει υπερογκα χρεη,υποθηκευμενες μετοχες κλπ κλπ.
Εγω δεν κινδυνολογω και αρνουμαι να ακολουθησω το παρασκηνιακο πανηγυρι μεχρι αποδειξεως του εναντιου.
Ας μιλαμε επι πραγματικων και χωρις σεναρια και ρεβανσισμο.
Ο Ντεμης εκανε πολλα λαθη και τα πληρωνει εμπρακτα αφου ο Νικος Νοτιας απεσυρε το ενδιαφερον του στο προσωπο του και πλεον οδηγει το καραβι με τελειως διαφορετικους ορους.Ειναι πολυ μεγαλη συζητηση και ελπιζω ο Ντεμης να μη φερει εμποδια και η μεταβαση να προχωρησει αναιμακτα διοτι το τελευταιο που εχει αναγκη η ΑΕΚ ειναι εσωτερικες αναταραχες.

Ανώνυμος είπε...

Στην ερωτηση σου για τον 3ο τερματοφυλακα,αυτος θα ειναι ο προβιβασθεις απο την ομαδα νεων Μοσχονας και με συγχωρεις που το παρελειψα.Οσον αφορα το Βαγγελη Μορα που ανεφερες,δεν υπαρχει κανενα ζητημα για φετος.Μονο για τον Ολυμπιακο συζητηθηκε η περιπτωση του αλλα τα του Ολυμπιακου δε τα γνωριζω καλα.
Το Μακο οπως ειδες τον ειχα ηδη στο ροστερ της ΑΕΚ και ειναι παικτης της ΑΕΚ.Κατα πολυ μεγαλο ποσοστο το ιδιο ισχυει και για το Λεοναρντο,οσο κι αν θελει να μας παιδεψει ο Κομποτης επειδη θελει μονο χρηματα και οχι και εμψυχα ανταλλαγματα.Εχουμε ομως τον ατζεντη του ποδοσφαιριστη και τον ιδιο τον ποδοσφαιριστη που πιεζουν αφορητα το Λεβαδειακο και μαλλον παμε και για αισιο τελος και εκει.
Δεξια θα αργησουμε λιγο...Υπαρχουν περιπτωσεις που εξεταζονται αλλα πρεπει πρωτα να δουμε τι θα γινει με τον Εντινιο και το Μαιστοροβιτς.
Σιγουρα θα αποχωρησουν 4 με 5 ποδοσφαιριστες ακομη,το καλοκαιρι ειναι μακρυ ομως.Θα δουμε.
Ας τελειωσει και το ΔΣ και κατοπιν θα ειναι πιο ξεκαθαρα τα πραγματα και για το μπατζετ.Πολλες απαντησεις θα δοθουν (και για το προπονητικο μας κεντρο) και θα εχουμε και ενα δεδομενο σχετικα με την πορεια της ομαδας μας.
Οι αποχωρησεις παντως των στελεχων που εφερε ο Ντεμης συνεχιζονται αμειωτες.Αποχωρησε και ο Ευγενιος Γκεραρντ.Με τυμπανοκρουσιες ηρθε,αθορυβα αποχωρησε.Φτασαμε πλεον στην αποπομπη ουτε λιγο ουτε πολυ 9 στελεχων και επεται συνεχεια αφου οι διαπραγματευσεις με το τμημα σκαουτινγκ συνεχιζονται.Οι αποζημιωσεις ειναι τσουχτερες και ειναι και αδικο για το Δημητρη Μαρκο να καθεται απλως χωρις να παραγει εργο,το ιδιο και για τους συνεργατες του.Εχουμε και εκει μελλον.Δυσκολο καλοκαιρι το φετινο.
Στο θεμα Κατσουρανη η ΑΕΚ κινειται παρα πολυ σωστα,αλλα η συμφωνια του ποδοσφαιριστη με τον Παναθηναικο ειναι δεδομενη.Η προσπαθεια πλεον γινεται μονον προς την πλευρα της Μπενφικα.Εχει εκτεθει αναπανορθωτα ο Κωστας Κατσουρανης,το ιδιο και ο Ακης Ζηκος αλλα και παλι οπως δηλωσε ο ιδιος ο Ζηκος «δεν κανουμε δουλειες με παικτες της ΑΕΚ».Ο Κατσουρανης δεν ειναι παικτης της ΑΕΚ,οποτε δεν υπαρχει ουσιαστικο ζητημα.Μονο ηθικο.
Την αποψη μου τη γνωριζεις: ο παικτης θα καταληξει στον Παναθηναικο.
Αρκτα ομως με το θεμα του Κατσουρανη,ο χρονος θα μας κρινει που λεει κι ο φιλος μου ο Σεβαχ.

Ζητας να σου γραψω ονομα...Δυσκολα ζητας γιατι ματια υπαρχουν παντου.Ας πουμε Γιαννης για να σε διευκολυνω.

billys είπε...

Αρχίζω από το τέλος, σου ζήτησα ένα όνομα αλλά εμένα μου φτάνει και ένα ψευδώνυμο για να σε φωνάζω, απλά δεν αντέχω το ανώνυμος, τώρα είτε αυτό είναι Γιάννης είτε Βασίλης την δουλειά του την κάνει.
Και πάμε στα ενδιαφέροντα, και προσπερνάω αυτά που λένε για κακοδιαχείριση στην θητεία του Ντεμη μέχρι όλα αυτά να αποδειχτούν. Αν όπως όλα δείχνουν πάρει το πλειοψηφικό πακέτο ο Νοτιάς, έχει ηθική υποχρέωση προς εμάς τους φιλάθλους που στηρίξαμε από την αρχή μέχρι το τέλος την προσπάθεια του Ντεμη, αν υπάρχει κάτι το μεμπτό να βγει και να το δημοσιοποιήσει. Αν δεν το κάνει τότε για μένα δεν υπάρχει θέμα.
Νομίζω ότι το ποιο συνετό θα ήταν να περνάμε και το δεξί μπακ και μετά να βλέπαμε αν χριζόμασταν κάτι ακόμα, και αν χρειαζόμασταν να το περνάμε μετά τις εξελίξεις στα θέματα του Εντίνιο και Μαιστόροβιτς. Το δεξί μπακ επιβάλλεται να είναι από την αρχή της προετοιμασίας για να δέσει σωστά και γρήγορα η ομάδα.
Για το θέμα του Γκέραρντ σωστά φεύγει, εγώ για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα την κίνηση του Ντεμη να τον πάρει. Ήταν στην ΑΕΚ τόσο καιρό και δεν εισακούστηκε ούτε μια εισήγηση για κάποιον παίκτη. Γράφτηκε στις εφημερίδες ότι είχε προτείνει παίκτες στον Νικολαιδη, αλλά εμείς δεν είδαμε ποτέ κάποιον στην ομάδα. Αφού δεν τον εμπιστευόντουσαν γιατί τον πήραν;
Για τον Μάρκο νομίζω ότι καλός φεύγει και αυτός εφόσον δεν έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή, για τους δικούς του λόγους. Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να υπάρχει συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ αυτών των δυο, και μεταξύ τους απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει. Οπότε καλός φεύγει για να έρθει κάποιος άλλος που θα έχει την εμπιστοσύνη του Μπαγεβιτς.
Για το θέμα του Κατσουρανη (που ξέρεις πόσο πολύ με καίει) δεν διαβάζω τίποτα τον τελευταίο καιρό, και αυτό μου την δίνει, δεν ξέρω τι κινήσεις κάνει προς την πλευρά της μπενφικα ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της ομάδας η διοίκηση.
Αν ξέρεις κάτι θα με ενδιέφερε να το μάθω.